(ВІДЕО) Пам’яті Віктора Шепентала присвячується…

НАЗАД
10 жовтня 2021 11:02

10 жовтня 2014 року в результаті ворожого обстрілу колони Держприкордонслужби загинув заступник коменданта оперативно-бойової прикордонної комендатури Чопського загону майор Шепентал Віктор Миколайович

Трагічна подія трапилася в районі Новотроїцького Волноваського району Донецької області. Російські терористи зі стрілецької зброї обстріляли колону українських прикордонників. П’ятеро охоронців рубежу зазнали поранень. Майор Віктор Шепентал загинув одразу...

Героя-прикордонника поховали 14 жовтня 2014 року у Сваляві Закарпатської області.

9 квітня 2015 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни Шепентала Віктора посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Сьогодні прикордонники вшановують пам’ять побратима покладанням квітів до символічного Дзвону Пам’яті у меморіальному комплексі Міністерства Оборони України.

Заходи із вшанування пам’яті прикордонника відбуваються й на ритуальних майданчиках прикордонних підрозділів.

У Сваляві, де похований підполковник Шепентал, прикордонники поклали квіти до могили Віктора Миколайовича.

Військовий капелан Чопського загону протоієрей Сергій Ємець звершив заупокійну літію за спочилим воїном. Після проповіді отець Сергій зазначив: «Ми повинні пам’ятати і шанувати ту велику жертву, яку Віктор Шепентал зробив заради миру у нашій державі. Він віддав найцінніше, що мав – своє життя. Все, що ми можемо зробити для нього тепер – це молитися. А також усіма своїми діями, вчинками, працею примножувати мир, процвітання та добробут нашої держави».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси